Welkom in Meteopolis!

Ontdek hoe een grote stad als Rotterdam kan omgaan met de gevolgen van klimaatverandering.

Meteopolis is een onderzoek en expositie als onderdeel van de 9e editie van IABR–DOWN TO EARTH. De tentoonstelling is vooralsnog niet live te bezoeken, maar wel gratis te bewonderen via de virtuele tour.

Rotterdam is een wereldwijde koploper als het gaat om klimaatadaptieve maatregelen. Klimaatverandering stelt de wereld voor de grote nieuwe uitdagingen. De klimaattrends en de effecten ervan staan hier niet ter discussie. Hoe we ernaar handelen, is waar het om gaat. Vier ontwerpbureaus kregen de opdracht hun droom voor de stad van 2060 vorm te geven, ieder met een andere combinatie van onzekere sociale en economische factoren als kader.

Scroll met een nieuwsgierige open blik door de dromen die de ontwerpers voor jullie maakten en vraag je af: hoe ziet mijn Rotterdam eruit, in 2060?

IABR–DOWN TO EARTH

Meteopolis is onderdeel van de 9e editie van de IABR (Internationale Architectuur Biennale Rotterdam). In de tijden van de pandemie programmeert IABR in plaats van één grote hoofdtentoonstelling een serie tentoonstellingen en activiteiten van september 2020 t/m juni 2021. Stap voor stap presenteert de IABR de resultaten van het eigen ontwerpend onderzoek en geselecteerde projecten onder de paraplu van DOWN TO EARTH.

Scenario’s voor
het Rotterdam
van 2060